Työhuoneella tapahtuu

Raitamekkoja ylijäämäpaloista

Ailia-malliston kevät 2018 on alkanut!

Työhuoneelle kertyy vuosittain melkoinen määrä ylijäämäpellavakangasta; leikkuusta jää isoja paloja,  jää eri levyisiä ja pituisia suikaleita  ja jää myös pakanloppuja, joista ei tule enää kokonaista vaatetta. Kankaanpaloja alkoi vaan kertymään sen verran, että alkuvuodesta 2018 päätin suunnitella mekkomallin, johon voisin käyttää mahdollisimman paljon erikokoisia ylijäämäpaloja. Näin syntyi Hukkapala-mekko!

 

dav

Mekon yläosassa on rinnan alapuolella leikkaussauma eli yläosaan ja hihoihin voi käyttää samanväristä kangasta. Mekon etukappaleeseen menee eniten kangasta, muuten takakappale ja hihat tulevat pienistäkin paloista. Helmaosaan on käytetty samanlevyistä suikaletta, josta muodostuu raitoja. Mekko on malliltaan melko tyköistuva, joten takana on vetoketju.

dav

Vasemman puoleinen mekko on mustalla yläosalla ja punainen on tummahkoa ruskeanpunaista. Oiken puoleinen mekko on puolestaan yläosaltaan tummansininen, ja punainen on kirkkaamman punaista pellavaa. Koot M ja L.

dav

Ensimmäinen mekkoproto oli melko haastava. Sopivien kankaanpalojen etsintään meni melkoisesti aikaa, joskin se oli mukava puhaa. Raitojen yhdistelyssä tekniikka ei ollut heti hallussa ja olin jo heittää idean romukoppaan liian pitkän valmistusajan vuoksi.

Viikko, pari, meni miettiessä ja eräänä päivänä toisenlainen leikkaustekniikka välähti mieleeni  ja sitä täytyi heti kokeilla. Nyt raitojen leikkuu sopivan pituisiksi onnistuu nopeasti ja jokaiselle raidalle ei tarvita omaa kaavaa. Palojen valintaprosessiin menevää aikaa en luultavasti pysty lyhentämään.

dav

Jälkeenpäin vasta huomasin, että tehokkaasta silityksestä huolimatta vaaleista pellavakangaspaloista huomasi ryppyisyyden. Vaikka säilytän paloja  rullassa tms. niin silti  ryppyisyys häiritsi minua. Seuraava kokeilu on tarvittaessa kevyt pesu valmiille vaalensävyisille mekoille. Tummat pellavat eivät rypistyneet tai niissä eivät rypyt näkyneet.

Jokainen mekko on siis uniikki. Teen tilauksesta Hukkapala-mekkoja muistakin väreistä. Nämä neljä mekkoa (koot S-XL) ovat tällä hetkellä myynnissä jälleenmyyjälläni: Kaisla-myymälä, Forum-kortteli, Turku.

Jätä kommentti